Aanbevolen : Autosloperij - Wij kopen auto's

Auto verkopen aan een particulier of een handelaar?

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s. Dankzij onze website sam-autos.be + verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis. In beide gevallen is verkopen een fluitje van een cent en hoeft u niet met uw auto naar de technische keuring. Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. De verkoopprijs van je auto hangt af van een aantal elementen, zoals de kilometerstand, het merk, het model, de cilinderinhoud, het jaar van de inverkeerstelling, het type motor, de brandstof, het vermogen en de opties. Daarnaast speelt ook mee in welke staat de auto verkeert, of je de eerste eigenaar bent of niet, of de auto eerder bij een ongeval betrokken was of niet. Wil je een idee van de verkoopwaarde van je auto, dan kan je:
  • Verschillende gespecialiseerde websites raadplegen.
  • Zoekertjes in de kranten en op internet lezen als je wil weten wat de marktprijs voor soortgelijke modellen is.
  • Een schatting vragen in verschillende garages.

Ik Wil Mijn Auto Verkopen Wat Moet Ik Doen

Daarnaast kom je modellen tegen die vandaag de dag niet meer geproduceerd worden. Een nadeel is dat je nooit helemaal zeker weet wat de status van de auto precies is, en je hebt niet altijd het voordeel van garantie. Bij een nieuwe auto profiteer je van de fabrieksgarantie, en je kunt daarnaast zelf details als kleur en uitrusting bepalen.

Natuurlijk kun je ook een nieuwe of tweedehands auto leasen. Houd er in dat geval rekening mee dat je weliswaar een eenmalige grote uitgave bespaart, maar onderaan de streep meer kosten kunt optellen - formulier auto verkopen. De perfecte auto ziet er voor iedereen anders uit. Waar de één op zoek is naar een stoere SUV en het niet erg vindt om een keer extra te tanken, wil de ander een goedkope, zuinige tweedehands auto die geschikt is voor kampeervakanties.

Heb je hulp nodig bij het kiezen? Onze slimme Auto, Assistent staat je bij in je zoek- en aankoopproces. Gevonden wat je zoekt? Zet je kritische pet op voor een beoordelingsronde en zorg dat je niets mist met onze uitgebreide checklist. Naast de looks van het exterieur, het interieur en de onderkant van de auto, kun je ook als leek informatie halen van onder de motorkap.

Is het wat je ervan verwacht had? Zorg dat je je van tevoren verdiept in de prijzen van vergelijkbare auto’s van hetzelfde model en bouwjaar, en met een vergelijkbare motor, kilometerstand en uitrusting (auto inkoop arnhem auto verkopen arnhem mijn auto). Door de eigenaar naar het onderhoudsboekje te vragen, kun je de echtheid van de kilometerstand achterhalen en kijken of de auto zijn onderhoudsbeurten heeft gehad.

Officieel is het pas echt jouw auto als het kentekenbewijs op jouw naam staat. Vanaf dat moment moet (en wil) je ook minstens een WA-verzekering afgesloten hebben - snel mijn auto verkopen contant geld voor mijn aut. Houd jij het bij de verplichte WA, of kies je toch voor casco of allrisk? Met alle puntjes op de i ben je eindelijk klaar om de weg op te gaan.

Auto Verkopen Gran Turismo 7

Sneller je auto verkopen en daarbij een goede prijs krijgen? Dan zal je hem toonbaar moeten maken. Als mensen komen kijken naar de auto en hij ziet er proper uit, dan verkoopt hij een stuk makkelijker (auto verkopen aan dealer). Dit is in een aantal eenvoudige stappen te doen welke wij hieronder benoemen. – “Auto wassen” Was de auto en neem daar de tijd voor.We bedoelen wel een kwaliteit carwash waarbij de auto op een zogeheten rails/band door de wasstraat heengetrokken wordt. Uiteraard is het wassen met de hand de meest veilige methode en laat het zelden krassen achter. De auto laten glimmen kan door de duurste carwash behandeling te kiezen of door de auto zelf te wassen met een wax shampoo - Uw auto verkopen..Indien je dit goedkoper wil oplossen dan kun je ook haar-conditioner (haarproduct) door het water heen doen. Als de haar-conditioner lanoline bevat dan geeft dit geeft ook extra glans op de autolak. Bovendien is het helemaal veilig te gebruiken. – “Binnenkant stofzuigen” Reinig de auto aan de binnenkant grondig. Begin met het verwijderen van alle persoonlijke bezittingen.

Vergeet niet de portier vakken, de hoedenplank en de kofferruimte onder handen te nemen. Meestal kost deze klus niet meer dan 20 minuten. – “Ruiten schoonmaken” Reinig de ruiten aan de binnenkant met een daarvoor bestemd schoonmaakmiddel zoals bijvoorbeeld glassex. Schone ruiten glimmen meer waardoor de auto nieuwe lijkt. – “Interieur reinigen” Reinig het interieur zoals het dashboard en de portier bekleding met een interieurreiniger.

Gebruik hiervoor een microvezeldoekje. – “Banden zwart maken” Gaat de auto verkopen sneller wanneer je de banden zwart maakt? Ja zeker! De autobanden zijn kunnen de auto er oud of nieuw uit laten zien - Hoe kan je best jouw auto verkopen?. Diepe zwarte banden tonen als nieuw en grijze banden tonen oud welke ook de wagen er ouder uit laten zien.

Gta 5 Gestolen Auto Verkopen

Dit geeft de auto een veel betere uitstraling en verkoopt daarom makkelijker. Er is een spray te verkrijgen welke direct op de band gespoten kan worden. Ook is er een potje te verkrijgen waarvan je de inhoud op de band smeert. Beide geven ze een zeer mooi resultaat dat weken blijft zitten.

Indien je de auto echt als nieuw wilt laten glanzen dan raden wij aan om een speedwax aan te brengen met een microvezeldoek. Met de Ultimate Speedwax van Meguiars kun je binnen 15 minuten de hele auto voorzien van een waslaag welke zeer eenvoudig is aan te brengen. De wagen zal enorm gaan glanzen en direct een positieve indruk achterlaten bij de kijkers voor de auto (Auto verkopen?).

– “Schoonmaken onder de motorkap” Dit is een belangrijk punt omdat de meeste autokopers een kijkje nemen onder de motorkap om te zien om er geen olielekkage of andere rare dingen te zien zijn. Verwijder daarom om te beginnen alle boombladeren. Deze kunnen verstoppingen veroorzaken in het (lucht) ventilatie kanaal waarbij tevens bladresten in de auto terecht kunnen komen.

Wat moet je doen als je je auto wil verkopen?

Er loeren redelijk wat gevaren op de weg voor onervaren privé-autoverkopers. Om succes te hebben moet u de geheime trucs van de pro’s kennen. Een goedverzorgde auto, slimme prijs en zorgvuldige voorbereiding op onderhandelingen maken een privéverkoop een stuk eenvoudiger. Uw auto verkopen particulier? Wij geven u bruikbare tips. U kunt uw auto ook bij wijkopenautos.be brengen voor een succesvolle verkoop. Makkelijk, snel en betrouwbaar! Voor je je auto verkoopt, moet je, behalve in uitzonderlijke gevallen, naar de technische keuring gaan. Bij de keuring moet je het inschrijvingsbewijs voorleggen. Na de verplichte keuring geeft het keuringscentrum je een formulier voor de aanvraag tot inschrijving met daarop een speciaal vignet van de technische keuring. Dat vignet is twee maanden geldig. Binnen die termijn van twee maanden moet de koper van je auto dan ook zijn aanvraag tot inschrijving indienen. Het keuringscentrum geeft je ook de Car-Pass, die onder meer de voorgeschiedenis van de auto bevat met de bekende kilometerstanden en de bijbehorende data. Wat doen bij het kopen van een occasiewagen (wat ontvangt u van de verkoper, wat met de BTW, hoe inschrijven, taksen, enz.)

verkoopcontract

Afhankelijk van het feit of je een professionele verkoper of een particulier bent, zal je een ander type contract gebruiken. Ben je een professionele verkoper of een garagehouder? Gebruik dan een verkoopcontract volgens het model dat Traxio (ex-Federauto) heeft opgesteld in samenwerking met Touring. En bij problemen met een professionele verkoper kan je nog altijd een beroep doen op de “Verzoeningscommissie”. Ben je een particuliere verkoper? Stel dan in tweevoud een verkoopcontract op met daarin onder meer de naam, de voornaam en het adres van jezelf en van de koper, de kenmerken van het voertuig en de datum van eerste ingebruikname, zoals in dit model hieronder van een verkoopcontract tussen particulieren. Geef een exemplaar van dit verkoopcontract aan de koper; dit is zijn eigendomsakte. Hou als verkoper ook zelf een exemplaar bij. Opgelet: op deze verkoopovereenkomst moeten geen fiscale zegels aangebracht worden, noch door de koper, noch door de verkoper. Goed om weten: Verkoop je je auto aan een garagist, een merkverdeler of een andere handelaar, dan bezorg je hem ofwel een verkoopovereenkomst waarvan de gegevens overgenomen worden in zijn inkoopboek, ofwel een overnameborderel met een kopie voor jou. Dit is het bewijs dat het voertuig op correcte wijze verkocht werd. Ook als je je auto verkoopt aan iemand die btw-plichtig is, moet je een verkoopcontract opstellen.

Btw op het verkochte voertuig?

Als je een particulier bent, hoef je geen btw aan te rekenen op het voertuig dat je verkoopt. De koper zal wel de belasting op de inverkeerstelling (BIV) moeten betalen nadat het voertuig op zijn naam is ingeschreven, tenzij hij hiervan vrijgesteld is. Als je btw-plichtig bent en het voertuig in kwestie gebruikt hebt voor je beroepsactiviteiten, wordt er 21% btw bij de daadwerkelijk betaalde prijs geteld. Als de tweedehands wagen verkocht wordt door een btw-plichtige autoverkoper, dan wordt de btw van 21% berekend op: de bruto-winstmarge van de verkoper als de verkochte wagen afkomstig is van een niet-btw-plichtige, zoals een particulier; de daadwerkelijk betaalde prijs (na aftrek van de korting) als de wagen afkomstig is van een btw-plichtige die de btw heeft kunnen aftrekken.

Verplichte technische controle?

Het te koop aangeboden voertuig moet verplicht naar de technische controle wanneer het verandert van eigenaar, tenzij het gaat om de verkoop van een bromfiets of motorfiets. Het betreft dan een speciale keuring met het oog op de verkoop. Maar als de koper je echtgenoot of echtgenote is, je wettelijk samenwonende partner, je zoon of je dochter, en je je Europese nummerplaat aan deze persoon wil overdragen, hoef je de auto niet aan te bieden voor technische controle. Draag je de nummerplaat niet over? Dan zal er vóór de inschrijving enkel een gewone administratieve controle plaatsvinden. Met uitzondering van de bovenvermelde gevallen, dien je op de aanvraag tot inschrijving van een tweedehands voertuig (een formulier dat je normaal krijgt in het station waar je de technische controle laat uitvoeren) de stempel van het station te laten aanbrengen waaruit blijkt dat de wagen een geldig keuringsattest heeft verkregen. Dit aanvraagformulier geef je aan de koper, die het vervolgens binnen 2 maanden na de keuring door de technische controle via zijn verzekeringsmaatschappij aan de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) bezorgt. Als verkoper moet je de wagen aanbieden bij de technische controle. Al is het ook mogelijk om, in onderling overleg, deze taak aan de koper over te laten. Op de factuur dient dan de vermelding “Technische controle ten laste van de koper” te staan. De nieuwe eigenaar mag dan naar de keuring gaan met de nummerplaat waaronder het voertuig ingeschreven zal worden, op voorwaarde dat hij, als houder van deze nummerplaat, vermeld staat op de aanvraag om inschrijving van het aangeboden voertuig en op het bijhorende kentekenbewijs. Sinds 16 augustus 2011 wordt in de tweedehandskeuring een vereenvoudiging ingevoerd, de zogenaamde “visuele keuring”. Hierbij wordt geen meetapparatuur gebruikt, met uitzondering van de remmeter voor de remmentest. Om in aanmerking te komen voor deze vereenvoudigde visuele keuring moet het voertuig maximaal 2 maanden voordien met succes een volledige periodieke keuring gekregen hebben, waarbij een groen keuringsbewijs werd afgeleverd met normale geldigheid.

Navigation

Home

Latest Posts

Auto Verkopen Aan Opkoper

Published Nov 27, 22
3 min read

Taxi Tony Charleroi

Published Oct 08, 22
10 min read

Luchthavenvervoer Beringen

Published Oct 07, 22
10 min read